Hvordan tjene mest mulig bonuspoeng

Er du glad i å samle på bonuspoeng hos flyselskaper? Er du av typen som teller antall flyturer du har igjen før du blir sølvmedlem eller gullmedlem hos SAS? Eller samler du mest hos Norwegian?

Bonuspoeng hos flyselskaper kan gi mange goder når man skal ut og reise, inkludert ekstra bagasje, tilgang til lounge and gode tilbud på bonusreiser. Du kan også bruke bonuspoengene dine til å kjøpe en flytur uten å måtte betale for annet enn avgiftene.

Vi har samlet et rekke tips til hvordan du kan samle mest mulig bonuspoeng, som blant annet inkluderer bruk av beste kredittkort i hverdagen.

 

Sjekk hvor du kan tjene poeng

Det er ikke bare flyreiser som gir deg bonuspoeng, men også kjøp av en rekke andre produkter eller tjenester. Du kan blant annet tjene bonuspoeng på hotellovernattinger, ulike abonnementer, leiebil og dagligvarer. Flyselskaper inngår ulike samarbeidsavtaler med ulike aktører for at du skal kunne tjene opp så mange bonuspoeng som mulig.

 

Bruk av kredittkort

Flere flyselskaper tilbyr også egne kredittkort som gir deg bonuspoeng for hver gang du gjennomfører et kjøp med kortet. Dersom du kjøper en dagligvarer til en hel familie, så vil du lett kunne tjene en hel del bonuspoeng dersom du bruker et kredittkort til disse innkjøpene.

Så lenge du husker å betale alle kredittkortfakturaer ved forfall, så vil du kunne nyte godt av et kredittkort, og du vil ha mulighet for å tjene opp bonuspoeng som du kan bruke til å kjøpe flyreiser.

 

Bookingklasser

Når du skal bestille flybilletter bør du vurdere nøye hvilken bookingklasse du velger å bestille. Det frister som regel å bestille den billigste, men dersom en annen klasse gir deg betraktelig flere bonuspoeng, så er det kanskje verdt å oppgradere seg selv. Det finnes også enkelte flyselskap som har noen klasser som ikke gir noen bonuspoeng i det hele tatt. Dette er selvfølgelig helt avhengig av hvilket flyselskap du flyr med, og hvilket bonusprogram du ønsker å samle poeng hos.

 

Mellomlandinger

De fleste vil nok foretrekke et direktefly for å komme til en bestemt destinasjon, men hvis ditt mål er å samle bonuspoeng, så kan det noen ganger lønne seg å bevisst velge en flybillett med en mellomlanding. Ofte er det antall flyturer som gir deg mest poeng, og ikke selve lengden på flyreisen.

 

Sammenlign bonusprogrammer

Flyselskaper samarbeider gjennom såkalte allianser, noe som betyr at du kan få bonuspoeng hos SAS dersom du flyr med Lufthansa. Men enkelte bonusprogrammer gir mer poeng enn andre, og det er derfor en god idé å sammenligne de ulike flyselskapene som samarbeider med hverandre, for å se hvilket av de som vil gi deg mest poeng.

 

Husk etterregistrering

Dersom du har flydd med et annet flyselskap enn det du samler bonuspoeng hos, så vil normalt sett bonuspoengene ikke bli registrert. Derfor er det viktig å huske etterregistrering av reisene dine slik at du ikke går glipp av noen poeng.

 

Bruk bonuspoeng med omhu

Når du først ønsker å bruke bonuspoengene dine til å kjøpe flybilletter, så bør du sørge for at du bruker de slik at du får mest verdi ut av poengene dine. Man kan ofte få innenriksreiser for mye mindre poeng sammenlignet med internasjonale reiser. I tillegg har flyselskapene ofte ulike tilbud der de legger ut en rekke billetter som man kan få tilbud på gjennom bruk av bonuspoeng.

Leave a Reply

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>